Over mij

bonny 2022

Hai, leuk dat je dit leest! Even voorstellen: Ik ben Bonny (’81), aangenaam kennis te maken!

Brede interesse en zelfkennis

Op de middelbare school had ik moeite met het kiezen van mijn vakkenpakket voor 4 VWO, ook een vervolgopleiding uitkiezen bleek niet makkelijk. Wat wil ik, wat vind ik leuk, waar ben ik goed in? Ik wilde graag een tijdje naar het buitenland, dan kon ik mijzelf misschien wat beter leren kennen. De keuze viel op de studie European Business Administration, ik vertrok naar Helsinki en leerde veel over bedrijfsadministratie, marketing en personeelsmanagement èn over mijzelf.

Na mijn studie ben ik in de zakelijke dienstverlening gaan werken als relatiebeheerder en account manager. Door mijn brede interesse en nieuwsgierigheid werd ik ook veel gevraagd voor projecten die eigenlijk niet bij mijn werkzaamheden hoorden, zo deed ik bijvoorbeeld projectadministraties en hielp ik bij het functioneel ontwerpen van nieuwe software.

Nieuwsgierig en ondernemend

Toen ik zwanger werd van ons eerste kindje besloot ik thuis te blijven om voor haar te zorgen. Hoe langer ik thuis zat, hoe lastiger het werd om weer een baan te vinden die aan al mijn wensen voldeed. Op een bepaald moment zag ik dat er een partij babykleding te koop werd aangeboden, ik besloot dat ik dat wilde doen: een webshop beginnen en baby- en kinderkleding verkopen. Na een poos merkte ik dat ik vooral de back-end dingen heel leuk vond: de website onderhouden, social media strategieën bedenken en uitvoeren, bloggen over wat me bezighoudt, om maar eens een paar dingen te noemen. Uberleuk heeft in 2019 na bijna 4 jaar de digitale deuren gesloten.

Betrokken en gepassioneerd

Mijn betrokkenheid bij het onderwijs begon als moeder toen onze dochter naar de kleuterklas ging. Inmiddels zit zij op de middelbare school en ben ik nog steeds vaak op de basisschool te vinden. Onze zoon zit in groep 5, dus voorlopig zal ik er nog wel even rondlopen.

Ik voel me nauw betrokken bij de school en als ik de onmacht in de ogen van de leraren soms zie, gaat dat me aan het hart.

Leraren met zoveel passie voor hun vak die je gedurende een schooljaar ziet afvlakken of verdrinken in het werk, er moet zoveel en er is zo weinig tijd… Het kan en mag niet zo zijn dat leraren hun liefde voor het vak verliezen door allerlei randzaken, daar wil ik iets aan doen! Zo is het idee ontstaan dat een Virtueel Assistent niet alleen een verschil kan maken voor ondernemers, maar juist ook op scholen.

Vrijwilliger en werknemer

Als ouder ben ik voorzitter van de medezeggenschapsraad en secretaris van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. Ook help ik nog steeds graag waar ik kan. Daar is het echter niet bij gebleven. 

Op het moment dat ik dit schrijf vervul ik drie verschillende rollen voor het bestuur waar de basisschool van mijn zoon onder valt: 

1 eventmanager

2 administratief medewerker

3 projectleider flexibel organiseren

De eerste twee zijn prachtige voorbeelden van hoe je als “niet-leerkracht” kan bijdragen aan de vermindering van werkdruk. Hier zie ik nog steeds kansen voor virtueel assistenten of freelancers.

De laatste is een rol naar mijn hart. Alle redenen waarom ik het onderwijs als niche heb gekozen komen hierin naar voren. Ik heb het enorm naar mijn zin en heb het ondernemen als virtueel assistent op een lager pitje gezet. Wel denk ik nog steeds na over manieren om me breder in te zetten dan alleen voor “mijn” bestuur. Onderwijs verbeteren doe je immers samen. De ontwikkelingen kun je volgen via Instagram & mijn blog.

Hartelijke groet,

bonny de git

Assendelft, februari 2022

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden