Verder kijken dan het einde van het schooljaar

“Kom op Bon, even concentreren, dit afmaken en dan kan je daarna bankhangen…

Quasi streng spreek ik mezelf toe.

Ik kan er slecht tegen als ik niet gedaan krijg wat ik van te voren heb bedacht, dus stiekem baal ik wel een beetje van mezelf. Inmiddels heb ik echter wel geleerd dat stug blijven schermstaren niet werkt. Dat ik daar niet productiever, creatiever of vrolijker van word.

Loop even weg

Dus ik loop bij m’n laptop weg, speel even met de kat, ruim onderweg wat rommeltjes op en neem wat te drinken. Even niks… De afgelopen maanden heb ik daar weinig tijd voor genomen. Dan laat ik mijn gedachten de vrije loop, eventjes maar, maar het is lang genoeg om te weten dat mijn prioriteiten weer verlegd mogen worden.

bonny met notitieboekje

Wie schrijft…

De laptop laat ik de rest van de dag voor wat het is. Met mijn favoriete pen en notitieblok duik ik op de tuinbank. Ik schrijf tot m’n hand verkrampt en nog even langer. Pagina na pagina vullen zich met mijn soms onleesbare krabbels.

Heeft de afgelopen periode mij veranderd? Waar sta ik nu? Wie ben ik nu?  Waar wil ik heen? En wie wil ik zijn?…

Zo maar wat vragen die ik al schrijvend probeer te beantwoorden. Ideeën poppen op, het (afge-)matte gevoel dat ik de laatste tijd had maakt plaats voor nieuwe energie. Na maanden crisis managen, is het tijd om weer vooruit te kijken, om verder te kijken dan het einde van het schooljaar.

… die blijft

Ik schreef het al eerder: ik ben heel trots op alle toppers in het onderwijs die er voor hebben gezorgd dat onze kinderen thuis les konden volgen. Deze crisis kan best wel eens de aanzet zijn voor een ommezwaai in het traditionele onderwijs. Dat hoop ik althans. En die ommezwaai, dáár wil ik me hard voor maken. Hoppa, daar liggen dus mijn prioriteiten.

Nog een weekje en dan begint de zomervakantie hier in de regio. De laatste week van het schooljaar staat in het teken van afronden en loslaten, ook voor mij. Dit schooljaar gaat zonder twijfel de boeken in als een bijzonder jaar. Een jaar waarin we leerden flexibel te zijn, het samen te doen & te durven doen. Laten we, voordat we alles los en achter ons laten, juist de geleerde lessen vasthouden,  finetunen en er komend schooljaar op voortborduren.

Fijne vakantie alvast!

PS: meer leren over prioriteiten stellen? Lees dan dit eerdere blog er eens op na.

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden