Waarom het hier zo stil was

Vandaag realiseerde ik me dat het laatste blog dat ik hier heb gepubliceerd alweer bijna 2 jaar oud is. “Oh dat is corona-pauze” zei mijn vriendin Maaike en ze had het niet treffender kunnen benoemen. Waar is die tijd gebleven en vooral, wat heb ik al die tijd gedaan? Hoog tijd voor een update!

Ander werk

In het schooljaar 2019/2020 ben ik “op proef” als event manager begonnen op een basisschool en een aantal maanden later kreeg ik een administratieve functie op een andere school erbij. Dit was tevens het eerste schooljaar waarin wij te maken kregen met corona. De scholen gingen een periode dicht, mijn werk als event manager op school lag op zijn gat en de kinderen thuis vond ik achteraf gezien pittiger dan ik toen heb willen toegeven. 

De vakantie naar de zon waar ik erg naar uitgekeken had annuleerden wij die zomer vanwege corona. Van bijkomen kwam het niet. Aan een jarenlange samenwerking kwam een einde en voor een opdrachtgever met een geweldige missie deed ik een leuke opdracht, maar op persoonlijk vlak bleken we niet zo erg te matchen. Toen deze opdracht klaar was, besloot ik me dan ook voorlopig te focussen op ons gezin en mijn werk op school. Na corona zou ik me wel weer gaan focussen op ondernemen…

Corona-moe

Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en hebben we sinds corona ons landje in zijn greep kreeg nog geen normaal schooljaar gehad. Periodes van thuisonderwijs, lockdowns, in cohorten naar school en weer gewoon naar school wisselen zich af. De zin om te ondernemen is nog ver te zoeken. Lichamelijk ben ik moe. Psychisch raakt de rek er een beetje boel uit.

Maar mijn drive om het onderwijs te veranderen, toekomstbestendiger te maken, ben ik niet verloren. 

Bonny

Onderwijskwaliteit in tijden van een lerarentekort

Bij de stichting waar ik voor werk ben ik sinds de zomer projectleider flexibel organiseren. De vacature stond op intranet en ik kreeg zo’n “now or never” gevoel. Dit was mijn kans om me bezig te houden met onderwijs vernieuwen en verbeteren. Dit project onderzoekt hoe we kwalitatief goed onderwijs kunnen blijven bieden aan al onze leerlingen, met in ons achterhoofd het al maar groeiende lerarentekort. Echt een onderwerp naar mijn hart. Een bijdrage leveren aan het verbeteren van onderwijs is een van de redenen geweest waarom ik in 2018 va voor scholen werd. Eindelijk voel ik weer een beetje zin om wat te gaan ondernemen.

Frisse zin

Een mooie eerste stap is om hier de boel weer op orde te brengen. Ik zie dit blog dan ook als reactie op het laatste blog van voor de corona-pauze. Nee, ik weet nog niet precies wat ik wil, maar wel al een stuk beter wat ik niet meer wil. Bonny de Git VA voor scholen en leerondersteuners zal daarom in een aangepaste vorm verder gaan. De website krijgt de komende tijd een make-over, de diensten worden aangepast en het logo wordt geüpdatet.

Wordt vervolgd…

Liefs, Bonny

bonny de git

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden