Laatste loodjes-plan

Ik ben van het plannen. Als je mij volgt op sociale media heb je vast al een keer of wat voorbij zien komen dat je NU moet beginnen met het maken van een plan, zodat je straks in de zomervakantie echt vrij bent. Afgelopen weekend deed ik eindelijk wat ik altijd preek: ik maakte een plan. Een plan waarvan ik weet dat het uitvoerbaar is zonder dat ik er dag en nacht voor aan het werk hoef te zijn. 

Hoe heb ik dat aangepakt?

Allereerst heb ik bedacht wat ik graag gedaan wil hebben, voordat ik met een gerust hart vakantie kan vieren. Niet dat we ergens heen gaan, maar toch. Alleen het idee dat je niets hoeft is vaak al heel fijn. Bovendien geeft het vrij zijn van “alledaagse dingen” ruimte om nieuwe dingen te bedenken en te verkennen… 

Voor mij is het belangrijk dat ik zichtbaar blijf online, ook als ik zelf minder online ben. Dat betekent dat ik bijvoorbeeld mijn sociale media berichten voor de weken van de zomervakantie en de eerste schoolweek zoveel mogelijk vooruit gepland wil hebben. Tellend vanaf deze week, zijn dat bijna 9 weken content die ik in ongeveer 3 weken gemaakt & ingepland wil hebben.

Papieren agenda

ik plan de laatste loodjes in mijn passion planner

Nu ik weet waar ik mij op wil focussen de komende weken, kan ik het werk gaan inplannen. Ik gebruik het liefst een papieren planner, waarin ik met kleurtjes werk. Door de tijd dat ik niet beschikbaar ben alvast een kleur te geven, kan ik in een oog opslag zien wanneer ik tijd heb om aan m’n vooruitplan-plan te werken. 

Clusteren

Zelf vind ik het fijn om taken te clusteren. Zo heb ik nu bijvoorbeeld een blogochtendje en werk ik op donderdag aan Instagram-berichten.

Rust, reinheid en regelmaat

Uuhm, haal je nu ouderwetse opvoedregels van stal?

Jazeker! Hoewel het ontzettend saai klinkt, merk ik altijd gelijk dat ik beter functioneer als ik een bepaalde structuur aanhoud. Beginnen met werken op een vaste tijd, bepaalde taken op een bepaalde dag uitvoeren, pauzes inplannen, gezond eten en voldoende slapen. Zo zie je maar, niet alleen kinderen doen het goed op de drie R-en. 

Niet te veel

De eerste keer dat ik mezelf vrij ging plannen voor een vakantie ging het, achteraf gezien, helemaal mis. Ik begon te laat, wilde te veel, plande daardoor mijn dagen te vol en begon zo compleet uitgeput aan de vakantie. 

Gelukkig kun je van eerste keren altijd veel leren, vaak vooral hoe iets niet moet 😉 Tegenwoordig houd ik er rekening mee dat ik niet altijd even productief ben/kan zijn, dus plan ik m’n dagen niet te vol. Ook zorg ik voor ruimte voor onverwachte dingen en “lege” dagen, waarop ik een inhaalslag kan maken als dat nodig blijkt.

De laatste loodjes van dit schooljaar

Nog iets meer dan 3 weken en dan is het vakantie in regio Noord. De laatste loodjes van dit schooljaar, hoe vlieg jij ze aan?

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden