5 dingen die je nog niet weet over mij

De hele maand april deel ik in mijn Instagram stories allerlei informatie over wie ik ben, wat ik nu eigenlijk precies doe en waarom ik dat doe. Leuke manier om mij op een snelle, speelse manier een beetje beter te leren kennen. De 5 verrassendste weetjes over mij lees je ook hier.

1: Ik ben een controlefreak, maar dingen die ik niet leuk vind om te doen besteed ik graag uit. Zo komt hier elke week een schoonmaakster, worden de ramen buiten gelapt en laat ik mijn boekhouding verzorgen door een belastingconsulent.

2: Voor mijn studie European Business Administration maakte ik een aantal gekke keuzes:

  • De studie is deels in het buitenland te volgen, je kon kiezen uit Engeland, Frankrijk en Finland. Ik houd niet van sneeuw, dus ik ging naar….. Finland.
  • Het enige vak dat me niet heel gemakkelijk af ging koos ik als major: finance.

3: Voordat ik Kris kreeg had ik een schoenencollectie van zeker een paar of 100, de meeste pumps, hoe hoger hoe beter. Toen Kris er eenmaal was droeg ik amper nog schoenen met hoge, smalle hakken. Bovendien zijn m’n voeten veranderd door mijn zwangerschappen. Het gros van m’n verzameling heb ik, met pijn in m’n hart, weggegeven. Inmiddels begint mijn verzameling weer aardig te groeien, maar zijn de meeste schoenen iets praktischer van aard dan stiletto’s.

4: Ik heb een enorme zwak voor antiek Engels serviesgoed, vooral kop en schotels. Als ik bij de kringloop of op een rommelmarkt tegen een mooi setje aan loop, kan ik het dan ook vaak niet laten om ‘t mee te nemen. Ondanks dat mijn man het niks vindt, kreeg een deel van mijn collectie een mooi plekje aan de wand in onze moderne, strakke, wit met antraciete keuken. In bijpassende schotelrekjes natuurlijk.

5: Er stroomt bluesmuziek door mijn aderen, daar ben ik haast van overtuigd. Mondharmonica, gitaar, basloopjes: ik hou d’r van. Hoewel ik zelf geen enkele noot kan lezen, laat staan een instrument kan bespelen, houd ik wel enorm van muziek.

Met mijn vader ga ik regelmatig naar concerten van de (in mijn ogen) grootste bluesartiest die er nu nog is: the Godfather of British Blues* (weet jij dan wie ik bedoel?). Ik zag Eric Clapton & B.B. King, ben een aantal keer naar Cuby + the Blizzards geweest en ga regelmatig ook naar minder bekende/lokale bluesbands. Nog niet zo gek lang geleden “ontdekte” ik de Giles Robson Band. Zeker even checken als je ook van blues houdt.

*John Mayall werd geboren in 1933 en tourt nog steeds het grootste deel van het jaar de hele wereld over. Hij werd bekend als de leadzanger van John Mayall & the Bluesbreakers, waar onder andere Eric Clapton, Peter Green en Mick Fleetwood groot groeiden.

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden