VA voor scholen

Stakingen in het onderwijs gaan door,

maatregelen lossen lerarentekort niet op

De werkdruk van leraren op basisscholen blijft hoog, de administratieve last groot, er is een tekort aan onderwijzend personeel, salarissen zijn scheef als je ze vergelijkt met bijvoorbeeld die in het middelbaar onderwijs en passend onderwijs lijkt lang niet altijd mogelijk met de middelen die een school heeft.

Dat het mis is in onderwijsland, kan haast niemand zijn ontgaan. Een eenduidige oplossing voor het probleem lijkt echter moeilijk te vinden.

Wat kan ik voor je doen?

Veel leerkrachten gaan gebukt onder de administratieve werklast. Naast de verantwoordelijkheid voor hun klas, zijn ze vaak ook belast met taken die weinig met lesgeven te maken hebben.

Om eens wat veel voorkomende taken te noemen:

 • up-to-date houden van de website;
 • schrijven en verzenden van nieuwsbrieven/ klassenberichten;
 • social media accounts opzetten en bijhouden;
 • de huisstijl bewaken;
 • documenten maken & up-to-date houden met wetgeving (denk bijvoorbeeld aan de AVG);
 • brochures/schoolgids opmaken;
 • schoolreisjes organiseren;
 • feesten als Sinterklaas en Kerstmis organiseren;
 • klassenbudget en/of lief en leed potjes beheren.

Ik kan me goed voorstellen dat je als leraar niet op deze werkzaamheden zit te wachten. Ze nemen een flink deel van de tijd in beslag, tijd die je liever in het onderwijzen zelf steekt.

Voor het uitvoeren van deze taken hoef je geen leerkracht te zijn. Door ze door mij te laten uitvoeren, bespaar ik je veel tijd en frustratie. Ik neem taken uit handen waar leraren zelf geen tijd voor/ zin in/ verstand van hebben, zodat leerkrachten kunnen doen waar zij goed in zijn: onderwijzen.

Minder werkdruk zal het plezier in het werk te vergroten, waardoor verzuim en uitval afnemen; wat de kwaliteit van onderwijs ten goede zal komen.

Voordelen van het inhuren van een Virtueel Assistent

 • als Virtueel Assistent bespaar ik je veel tijd en frustraties: ik neem je taken uit handen waar je zelf geen tijd voor/ zin in/ verstand van hebt;
 • geen verrassingen achteraf: je huurt mij in voor een vooraf afgesproken aantal uren per maand tegen een vast uurtarief;
 • er zijn voor de school geen andere kosten verbonden aan het inhuren van mij als Virtueel Assistent (pensioen en verzekeringen regel ik zelf);
 • ik ben flexibel inzetbaar;
 • ik werk op afstand, je hoeft geen werkplek voor mij in te richten.

Wat doet een Virtueel Assistent niet?

Als Virtueel Assistent neem ik voornamelijk administratieve taken voor mijn rekening die op afstand (virtueel) gedaan kunnen worden. Je kunt mij dus niet inhuren als vervangende leerkracht.

Virtueel Assistent voor jouw school

De werkzaamheden die ik kan oppakken zijn niet beperkt tot bovengenoemde lijstje, in principe kan ik alle administratieve zaken die op afstand kunnen worden geregeld voor je uitvoeren. In sommige gevallen is het handiger om een bepaalde taak op locatie uit te voeren, ook dat behoort tot de mogelijkheden.

“Door het inhuren van een virtueel assistent kun je een deel van de administratieve last weghalen bij leerkrachten; met alle positieve gevolgen van dien.”

Ben je benieuwd wat ik bij jou op school kan doen om de werkdruk van de leerkrachten te verlagen? Neem dan geheel vrijblijvend eens contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen -loesje

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden