Crisis met positief effect op het onderwijs?

Eigenlijk had ik besloten om niet te schrijven over corona. Ik krijg er een heel dubbel gevoel van. De wereld staat op zijn kop, er is angst, maar ook verbroedering. Daarnaast vliegen de online aanbiedingen om m’n oren. Natuurlijk snap ik dat ondernemers het beste van de situatie proberen te maken, maar het voelt een beetje als profiteren van een nare situatie en daar pas ik voor. Mijn aanbod was natuurlijk al voornamelijk online, dat maakt het misschien makkelijk voor mij om te zeggen dat ik hier niet aan mee doe…

Maar goed, dat het rare tijden zijn staat vast en dat een ieder daar op zijn eigen manier mee omgaat ook.

hart onder de riem voor alle onderwijs toppers

Hart onder de riem

Vanmorgen besefte ik me dat ik op mijn besluit terug moet komen. Ik vind het wèl belangrijk om iets van me te laten horen in coronacrisistijd. Geen zorgen, ik ga je geen mega aanbod doen 😉. Maar ik wil graag alle toppers in het onderwijs een hart onder de riem te steken. Ik vind het echt heel bijzonder hoe snel en effectief er nu wordt ingezet op thuisscholing. Echt geweldig al die initiatieven. En laat ik ook bedrijven die hun software, methodes etc nu gratis ter beschikking stellen niet vergeten. Petje af jongens!

Kansen door corona

De wereld ligt op z’n gat, maar onderwijs gaat door. Deze crisis dwingt het hele apparaat om met andere ogen naar onderwijs te kijken. Juist dat kan wel eens de redding van ons onderwijs in de toekomst zijn. Traditioneel onderwijs maakt plaats voor innovatieve ideeën, nieuwe manieren van lesgeven krijgen een kans.

Door alle ontwikkelingen die zich nu razendsnel voordoen, zie ik ook kansen voor onderwijs “na-corona”. Laten we de moed erin houden en proberen vooral te leren van deze situatie. Welke mogelijkheden die we nu inzetten kunnen we aanhouden als de situatie straks weer “normaal” is?

Juist nu de situatie niet is zoals we gewend zijn, kun je een beetje afstand nemen, mogelijkheden zien die je door de sleur van alle dag niet zag en waarschijnlijk makkelijker in een aangepaste rol stappen. Het lijkt mij van harte aan te bevelen om hier met je team of binnen het bestuur tijd voor te nemen. De toekomst begint nu.

Blijf veilig en laat het me weten als ik met je mee kan denken.

-x- Bonny

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden