ZZP-er in het onderwijs?

Waarom werken met een virtueel assistent handig is voor zelfstandig onderwijsprofessionals. 

Als je als leerondersteuner werkt bij een schoolbestuur of in een grotere praktijk, dan houd je je waarschijnlijk een groot deel van je tijd bezig met je kerntaak: leerlingen begeleiden. Binnen de stichting of praktijk is er waarschijnlijk een collega die belast is met de administratieve taken; een secretaresse of een officemanager bijvoorbeeld. Iemand die ervoor zorgt dat jij je kunt focussen op het leerproces van je leerlingen. Werk je echter als zelfstandig onderwijs ondernemer, dan zul je zien dat er veel meer taken op je pad komen dan je van tevoren had bedacht. Als virtueel assistent kan ik je daarin ondersteunen. 

vele handen maken licht werk, ik help je graag

Doen waar je goed in bent 

Als zelfstandig onderwijs ondernemer kun je het gevoel hebben dat je overal verstand van moet hebben. Je wilt een mooie website, je wilt aanwezig zijn op sociale media, goed zijn in klantenservice en een kei in de administratie. Dat hoef je, ook als zzp’er, echt niet allemaal zelf te kunnen. Sterker nog, ik denk dat je het ook niet moet willen. Deze taken kosten je waarschijnlijk veel tijd, je doet ze niet met plezier en het levert je, zo op het eerste gezicht, niets op. Het goede nieuws is dat je geen personeel nodig hebt om toch alles goed voor elkaar te hebben, zonder dat het jou veel tijd & frustratie kost. 

Wat doet een virtueel assistent 

Als virtueel assistent ontzorg ik jou. Door de taken die je zelf liever niet doet van je over te nemen, kun jij je focussen op het belangrijkste: je leerlingen.  

Naast het verzorgen van de ondersteuning van je leerlingen, komt er als zelfstandig ondernemer veel op je af. Denk bijvoorbeeld aan de administratie, het beheren van je website, beheren van sociale mediakanalen, het werven van nieuwe leerlingen en het onderhouden van contacten. Dit zijn allemaal taken die belangrijk zijn om je praktijk goed te laten lopen, maar ook taken waar je niet per se gelukkig van wordt.

Voordelen van samenwerken met een virtueel assistent 

Het grootste voordeel van werken met een virtueel assistent is dat het je bakken met energie, frustratie en tijd scheelt.

Door samen te werken met een virtueel assistent heb je in feite de voordelen van een werknemer, zonder alle zorgen en lasten die personeel met zich meebrengen. Je betaalt alleen de kosten van de gewerkte uren, de overige (werkgevers-)lasten zijn voor rekening van de virtueel assistent zelf. 

Je kunt per periode bepalen hoeveel uur je afneemt of kiezen voor een vast aantal uren per maand.

Een virtueel assistent werkt op afstand, dus je hoeft niet voor een werkplek te zorgen. Persoonlijk vind ik het fijn om wel af en toe even “in het echie” af te spreken, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Hoe kan ik je helpen

Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen, neem dan eens geheel vrijblijvend contact met me op. Met een (virtueel) kopje koffie erbij kunnen we dan bespreken waar je behoefte aan hebt en hoe ik je daarbij kan helpen. Je mag ook hieronder je telefoonnummer achterlaten, dan bel ik je zo spoedig mogelijk.

Geen velden gevonden.

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden