Tips voor een goede website

Een goede website is onmisbaar voor iedere zichzelf serieus nemende organisatie, of dit nu een bedrijf, een vereniging of een school is. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld en duur te zijn om een website te maken voor jouw organisatie, dat kun je, als je er affiniteit mee hebt en wat tijd voor uittrekt, ook prima zelf. Het is daarbij wel belangrijk dat je een aantal zaken vooraf op een rijtje zet.

Wie wil je bereiken

Als eerste is het goed om te bedenken wie je wilt bereiken met je website. Maak je een website voor de school, dan richt je je waarschijnlijk op ouders, van kinderen die al op jouw school zitten, maar ook ouders die nog op zoek zijn naar een school voor hun kind dat 4 jaar wordt.

Wat wil je vertellen

Als je helder voor ogen hebt wie je wilt bereiken (je doelgroep), kun je bepalen wat je die mensen eigenlijk wilt vertellen, welke boodschap je uit wilt dragen.

Zoals een webshop haar koopwaren aanprijst, kan een school haar onderwijs aanprijzen aan “nieuwe ouders”. Beantwoord in je “Over onze school” tekst bijvoorbeeld de volgende vragen:

Wat zijn de kernwaarden? Hoe is de sfeer? Wat vinden wij belangrijk? Wat is er bijzonder aan onze school? Met welke naschoolse opvangorganisatie wordt samengewerkt? 

Voor de ouders die al kinderen op school hebben is het fijn procedures te kunnen terug lezen (wat moet ik doen als mijn kind ziek is?), wanneer de vakanties en studiedagen zijn, op welke dagen hun kind gymles heeft, wat ze kunnen doen als ze vragen of een klacht hebben etc.

Wat wil je bereiken met je website

Nu je weet wie je wilt bereiken en wat je die mensen wilt vertellen, kun nog een doel aan de website geven. Een webshop wil verkopen, maar een school zal voornamelijk willen informeren via de website.

Eigenlijk wil je een online versie van de schoolgids maken: heldere, korte teksten met daarin alle informatie die een ouder zou kunnen zoeken.

Gemak dient de mens, maak handelingen op de website zo eenvoudig mogelijk. Dus geef je website een handig contactformulier voor mensen met vragen. Maak een online inschrijfformulier voor het aanmelden van nieuwe kinderen. Geef mensen de mogelijkheid om gelijk een afspraak te maken voor een rondleiding. 

Een plan voor je website

Wil je zelf aan de slag met de website van school, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Of denk je na het lezen van dit artikel “Help, onze website moet helemaal op de schop”? Neem dan eens contact met me op. Aan de hand van een website-scan kan ik je helpen met een plan van aanpak. Zie je door de bomen het bos niet meer, dan kan ik ook de werkzaamheden voor je uitvoeren.

 

Geen velden gevonden.

 

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden