Kleine klusjes zijn ook belangrijk

Kleine klusjes stel je vaak uit, er lijken altijd dingen belangrijker of urgenter. Toch kunnen kleine klusjes ook belangrijk zijn, meestal blijkt dat achteraf, als het eigenlijk al te laat is…

Op veel scholen wordt aan het begin van het schooljaar een “belangrijke informatie over uw kind” – formulier meegegeven voor de ouders om in te vullen. Op deze formulieren kun je belangrijke zaken als noodtelefoonnummers, allergieën en of je kind op de foto mag. Vaak kun je er ook op aangeven of je je beschikbaar stelt als klassenouder, of je kunt helpen met luizenpluizen en al wat nog meer van belang kan zijn voor het reilen en zeilen van een klas.

Kleine klusjes krijgen geen prioriteit

Het verzamelen van de informatie van deze formulieren is een klein klusje, waardoor het vaak geen prioriteit krijgt. Logisch, want lesgeven, teamoverleg, werk nakijken en voorbereiden vergt veel tijd. Toch is het wel degelijk van belang om de informatie te verwerken tot leesbare informatie. Idealiter kun je per klas in 1 oogopslag kunnen zien wie er allergisch is en welke kinderen er niet op de foto mogen. Ook is het handig om inzicht te hebben in welke ouders je kunt benaderen als er hulp nodig is in de klas. Een stapel formulieren in een lade of multomap is geen leesbare informatie.

Stel dat een kind een allergische reactie krijgt tijdens schooltijd en, om het drama compleet te maken, er staat een vervanger voor de klas…

Als de nood aan de man is, duurt het veel te lang om uit een stapeltje papieren de gegevens die je nodig hebt te filteren. Het maken van een overzichtje lijkt misschien onbelangrijk, maar een overzichtje zou in dit geval zelfs een leven kunnen redden.

Zo geregeld

Het inzichtelijk maken van informatie is een van de dingen die ik als virtueel

assistent voor je zou kunnen doen. Van de stapel ingeleverde formuliertjes maak ik een handig overzicht dat je op een toegankelijke plek bewaren kan. De formulieren digitaliseren en verspreiden via het communicatiesysteem dat de school gebruikt behoort ook tot de mogelijkheden. Door te digitaliseren kun je de informatie vaak al gelijk verwerken tot een helder overzicht. Bovendien kun je zo voorkomen dat er privacygevoelige informatie op een bureau blijft liggen.

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden