Waar ik van droom

Ik kan het gewoon niet, ik kan niet met mijn handen in mijn zakken vanaf de zijlijn toekijken hoe de juf verzuipt in het werk, hoe het imago van het vak leerkracht verandert naar “slecht betaalde, ploeterende zeurpieten”, of te wel ik wil niet staan toekijken terwijl het onderwijs zichzelf de vernieling in helpt.

Vlak voor de zomervakantie van 2018 besloot ik dat ik er iets aan wil doen. In het klein, maar oh zo praktisch al zeg ik het zelf, door als virtueel assistent taken van leerkrachten over te nemen. Maar ook in het groot, door de staat van het onderwijs aan de kaak te stellen. Door te porren en prikkelen en hopelijk zo het besef aan te wakkeren dat er in het onderwijs echt iets moet veranderen als we willen dat onderwijs beschikbaar blijft voor alle kinderen in Nederland.

Hard op uitspreken

Laatst werd mij tijdens een evenement voor vrouwelijke ondernemers gevraagd wat mijn grootste droom is. Even werd het stil in mij, als virtueel assistent in het onderwijs ben ik al een beetje een vreemde eend in de bijt, maar mijn dromen zijn nog veel vreemder dan dat. Durf ik die hard op uit te spreken? Ik herpakte me, als ik wil dat mijn droom werkelijkheid wordt, moet die wel kenbaar gemaakt worden natuurlijk.

Mijn grootste droom

Mijn grootste droom is dat het onderwijs zo verandert dat leraren meer plezier in hun werk hebben, dat de werkdruk is opgelost, dat de leerkracht zijn weer om lesgeven draait, dat het vak weer een positief imago krijgt… In mijn droom bestaat geen lerarentekort, hoeft er niet te worden gestaakt & krijgen leerkrachten weer het respect dat ze verdienen.

There. I said it.

Mijn droom is groter dan ikzelf, ik besef me heel goed dat ik niet in mijn eentje het onderwijs kan veranderen. Nu mijn droom eenmaal is uitgesproken, blijkt dat ik niet de enige ben die graag wil bijdragen aan een verandering in het onderwijs. Ik ontmoet steeds meer mensen die zich de staat van het onderwijs aantrekken, gelukkig! Het is pionieren en zoeken, maar als we allemaal ons steentje blijven bijdragen, dan ben ik er van overtuigd dat uiteindelijk ook deze droom werkelijkheid kan worden.

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden