Sociale media verbindt

Sociale media kun je heel goed inzetten om te helpen met het schetsen van een positief beeld van de school schreef ik vorige week. Dit beeld is vooral belangrijk voor mensen die op zoek zijn naar een school voor hun kind(eren), maar mogelijk ook voor nieuw personeel. Je kunt sociale media echter ook gebruiken om bestaande ouders meer aan je te binden.

Deel relevante informatie

Heel praktisch kun je sociale media opnemen in je communicatieplan om zo veel mogelijk ouders te bereiken en te betrekken bij de school. Deel op je kanalen praktische informatie, bijvoorbeeld wanneer er de komende maand studiedagen zijn, wanneer de CITO toetsen zijn, wanneer Sinterklaas op school komt. 

Je kunt ook relevante dingen delen als leerdoelen per schooljaar, voorbeelden geven van wat kinderen doen in de les of delen waarom de hulp van ouders bij bepaalde activiteiten zo onmisbaar is. 

Laat ouders merken dat je met ze meedenkt en hen waardeert en je zult merken dat zij ook meer open staan om iets terug te doen.

Een groot voordeel van informeren via sociale media is dat berichten zich makkelijk laten delen. Gebruikers kunnen elkaar gemakkelijk op de berichten wijzen door elkaar er in te taggen. Zo een tag maakt nieuwsgierig, reken maar dat mensen je bericht zien als zij er in getagd zijn.

sociale media verbindt

Groepsgevoel

Met sociale media kun je het groepsgevoel vasthouden dat veel ouders in de onderbouw nog wel ervaren, maar dat langzaam wegzakt naar mate de kinderen ouder worden en de ouders niet meer dagelijks op het schoolplein te vinden zijn. 

Deze vorm van media heet niet voor niets sociaal: ze zijn in het leven geroepen om je vrienden/volgers op een eenvoudige manier te informeren over hoe het met je gaat & wat je aan het doen bent.

Je hoeft maar een paar enthousiaste ouders (of leerkrachten) aan je te binden om een hechte “gemeenschap” te kunnen vormen. Contacten leggen en onderhouden is soms best lastig als je allemaal druk bent, sociale media bieden hierin een uitkomst. Je kunt van elkaar op de hoogte blijven zonder dat je de verwachting schept dat je wekelijks koffie bij elkaar gaat drinken (hoewel dat natuurlijk wel mag).

Een misvatting over sociale media is dat alles openbaar is. Er zijn verschillende mogelijkheden om de informatie die je deelt alleen zichtbaar te maken voor de mensen waarvan jij wilt dat ze de informatie zien. Als je hier meer over wilt weten, laat dan even een berichtje achter via het contactformulier. Ik help je graag.

Verbinden

Sociale media helpen je bij het vergroten van de ouderbetrokkenheid. Het verbindt ouders met de school, maar ook met elkaar. Door het slim inzetten van sociale media houdt je ouders betrokken en kunnen zij “reclame” voor je maken, maar help je hen tegelijkertijd ook om elkaar makkelijk te vinden. Win, win, win!

Wil jij meer weten over hoe je sociale media kunt inzetten voor school? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het soort informatie dat je goed kunt delen via sociale media? Neem dan eens contact met mij op, ik help je graag.

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden