Laat sociale media voor je werken in de zomervakantie

Regio noord heeft sinds deze week vakantie, mijn kinderen dus ook. Heerlijk hoor een paar weken niet de wekker zetten en haasten in de ochtend. Toch is de zomervakantie voor mij, als zzp-er, best een uitdaging. Ik werk vanuit huis. Met 2 kinderen die vrij zijn, is de tijd die ik aan werk wil en kan besteden niet zo lang. 6 Weken niets van mij laten horen op sociale media en niets publiceren op mijn blog zou killing zijn voor mijn bedrijf. Dus moest ik iets anders verzinnen om toch zo min mogelijk tijd te hoeven werken tijdens de zomervakantie.

laat sociale media voor je werken in de vakantie, plan je berichten van te voren in.

Vooruit werken

Al een aantal weken voordat de zomervakantie zou beginnen, heb ik mijzelf een strak schema opgelegd. De ene dag gebruikte ik bijvoorbeeld om sociale media berichten te maken en in te plannen. De dag er na schreef ik een blogpost die ik gedurende de vakantie pas ga publiceren. En tussendoor werkte ik aan taken van opdrachtgevers. Dit blog schreef ik bijvoorbeeld op 1 juli al… 

Door vooruit sociale media berichten en blogs in te plannen, hoef ik mij daar tijdens de vakantie niet druk om te maken. Zo laat ik sociale media voor mij werken, terwijl ikzelf geniet van de vakantie.

Sociale media voor school

Ook voor school kun je sociale media aan het werk zetten. Door nog voor dat de schoolvakantie begint wat tijd te nemen, kun je voor de vakantieperiode berichten maken en inplannen. Als je consequent informatie deelt via sociale media, dan kom je betrouwbaar over. Bovendien laten veel sociale media kanalen je berichten dan aan meer mensen zien, dan wanneer je af en toe eens lukraak een berichtje plaatst.

Door bijvoorbeeld belangrijke informatie uit de schoolgids te delen, zoals wanneer de school weer begint, blijf je online zichtbaar. Dat is niet alleen handig voor  ouders die op zoek zijn naar informatie, maar ook voor de school zelf. Je kunt er bijvoorbeeld vragen via telefoon of e-mail mee voor zijn. Bovendien blijf je on top of mind van je volgers. Altijd handig als je kort na de vakantie al hulp nodig hebt 😉

Wil je meer weten over het nut van sociale media voor scholen, lees dan eens mijn eerdere artikelen hier over.

Gerelateerde berichten

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
error: Deze tekst kan niet gekopieerd worden